Waterleerpad tijdens corona

We zijn er nog niet vanaf, maar we kunnen langzaam uitkijken naar betere tijden. Als de middelbare scholen weer opengaan is het Waterleerpad in de meeste deelnemende waterschappen ook mogelijk. Echter geldt dat niet voor ieder waterschap. In een aantal waterschappen is tot nader order een stop gezet op álle excursies en lessen, waaronder een bezoek aan de waterzuiveringsinstallatie en gastcolleges.

Heb je interesse in het Waterleerpad, neem dan altijd contact met ons op. We kunnen je dan informeren wat er voor jouw school mogelijk is. Het kan betekenen dat:

  1. het Waterleerpad tot nader order niet mogelijk is. We houden je dan op de hoogte zodra we groen licht krijgen van het waterschap.
  2. het Waterleerpad wel mogelijk is en we spreken vrijblijvend een datum af voor het gastcollege en de praktijkles.
Waterleerpad in tijden van corona

Waterleerpad is coronaproof

Een van de basisregels van het RIVM is 1,5 meter tussen leerlingen en docenten. Voor leerlingen onderling geldt deze regel niet. Dit kunnen we tijdens de praktijkles waarborgen door maximaal 8 leerlingen per raft toe te laten. De docent blijft op de ‘kop’ van de raft. Vanuit school wordt de docent voorzien van een mondkapje of andere gezichtsbescherming.

Een andere voorziening die we bieden is een kano voor de docent.

De leerlingen nemen plaats op de raft en de docent vaart mee in een kano. Ook hierbij geldt dat de docent voorzien moet zijn van een mondkapje of gezichtsbescherming. Voor iedere raft moet een docent meevaren. In dit geval kunnen er maximaal 10 leerlingen op een raft.

In overleg met de docenten wordt de keuze bepaald. Dit kan ook een combinatie van bovenstaande zijn.

Heb je nog aanvullende vragen of tips, horen we dat graag.

 

Educatieve samenwerkingsles om nooit te vergeten

Tijdens het Waterleerpad maken leerlingen van het voortgezet onderwijs kennis met het waterschap en de rol van water. Het Waterleerpad aanvragen?

Neem contact op