Actief tijdens de Week van ons Water bij het UNESCO Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal

Op 6, 7 en 9 mei kwamen bijna 300 basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 kennis maken met de activiteiten van het Woudagemaal op uitnodiging van het Wetterskip Fryslân. Maar vooral om zelf actief de waterkwaliteit te onderzoeken.

Hoe kun je dat beter doen door het water op te gaan en het zelf te ervaren? Ultimate Adventures verzorgde het actieve gedeelte. De leerlingen gingen per raft het water op om een aantal waterproeven te doen, waaronder watertemperatuur en oppervlaktespanning meten en waterdiertjes zoeken.

En als ze dan tóch op het water zijn, op zoek naar Plastic Soep. Daarvoor hoef je tegenwoordig niet naar de oceaan. Dankzij de leerlingen is het Stroomkanaal weer vrij van Plastic Soep.

Na het uitvoeren van de metingen en het verzamelen van het afval koos een aantal leerlingen voor het ruime sop. Zij testten zelf de watertemperatuur nog even onder de doorkomende zon.

Al met al een leerzame en plezierige actieve middag met fun om op terug te kijken!

Tot volgend jaar! Ben jij er dan ook bij?

Educatieve samenwerkingsles om nooit te vergeten

Tijdens het Waterleerpad maken leerlingen van het voortgezet onderwijs kennis met het waterschap en de rol van water. Het Waterleerpad aanvragen?

Neem contact op