Voortgezet onderwijs

Het Waterleerpad is een dynamische invulling om leerlingen van het voorgezet onderwijs kennis te laten maken met hun waterschap. En het mooie is dat de waterproeven tijdens deze lessen aansluiten bij de vakken biologie, aardrijkskunde, natuurkunde en scheikunde.

Het Waterleerpad bestaat uit twee lesprogramma’s, waarbij het eerste lesprogramma een klassikaal lesuur is en het tweede gedeelte bestaat uit twee lesuren die samen de praktijkles vormen.

Het klassikale lesuur geeft inzicht in de rol van jullie waterschap, het belang van water in ons leven en het bereidt de leerlingen voor op de waterproeven tijdens de praktijkles.

Tijdens de praktijkles gaan er 10 leerlingen, onder begeleiding van een geïnstrueerde docent, met een raft het water op. Aan boord is een koffer met materialen om de waterproeven uit te voeren. Lukt het de leerlingen in samenwerking alle proeven goed uit te voeren?

Inmiddels maken jaarlijks tientallen scholen gebruik van het Waterleerpad. Benieuwd of jouw school ook in aanmerking komt? Dat hangt af van je waterschap.

Meer informatie over deelname aan het Waterleerpad.